Mammas fina tjejer hjälper till i köket. Egentligen har jag inte tålamod men man får bita ihop. Molluy har absolut mest intresse! Hon skrapar av tallrikarna i sophinken och läger (kastar) deom i slasken. Hon vill röra om allt som går röra om. Dukar bordet perfekt med rätt sked och gaffel...
Man kan ju tro att jag inte gör annat än häckar framför datorn men si det är lögn och förbannad dikt.
Ganska skönt att slå sig ner och skriva en stund...
Är det torr luft måntro? Det kliar som fasen på huvudet och löss är det inte.
Tänk att få löss, springmask och ha mens på en och samma gång. Hahahahaah
Sjuk i skallen är jag. Ska sova nu...
Imorgon blir det revbensspjäll. Är det nå´n som förstår hur goda de blir?!!!
Här har ni receptet om ni blir sugna....
Ca 1,5 kg knäckta spjäll
1/2 dl rött vi eller glögg (jepp)
2 kött buljongtärningar alt, kalvfond. Om ni inte är överambitiösa och kokar egen.
1 l vatten
Soja 2 msk
Salt, peppar, allround el. piffi
Stek spjällen hårt. Krydda rikligt.
Häll över vatten, vin, buljongtärningar, soja
Koka ordentligt i ca 40 minuter med lock.
dra ner värmen och låt köttet puttra i ytterligare två timmar.
tillsätt ev. 1 skivad morot den sista timmen. (ger "djup")
God sås
Ta ca 2 dl av köttskyn, tillsätt 1 dl grädde och 2 dl mjölk, aningens soja och krydda. Red upp.
Potatismos med muskot är allra godast till tycker jag!
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar